Ons team

Maarten Melief, MSc

Maarten Melief, MSc

Fysio-/ manueeltherapeut

Maarten Melief is fysiotherapeut, manueel therapeut en bewegingswetenschapper. Daarnaast heeft hij Mckenzie A en B certificaten behaald bij het Mckenzie Institute Benelux. Hij behandeld met name mensen met wervelkolom gerelateerde klachten en schouderklachten.

Om mensen met een scoliose beter te kunnen behandelen heeft Maarten zich hier in gespecialiseerd. Hij is sinds 2016 geregistreerd Schroth Best Practice therapeut, een enorme aanvulling bij de behandeling van (idiopathische) scoliose. Maarten zit in het bestuur van Rugpijnnetwerk Amsterdam, dit netwerk zorgt voor betere zorg voor mensen met wervelkolomgerelateerde pijn.

Dankzij een actief sportverleden heeft hij veel affiniteit met het revalideren van sporters.

Robert Vlek, MSc

Robert Vlek, MSc

Fysio-/ manueeltherapeut

Robert Vlek is fysiotherapeut en manueeltherapeut (MSc). Hij is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten en (postoperatieve) schouderklachten. Daarnaast is hij dry needling specialist.

Voor de opleiding fysiotherapie, heeft Robert een bachelor op de sportacademie gedaan. Hierdoor heeft hij veel affiniteit met sportrevalidatie. Robert houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van de behandeling van rugklachten. Hij zit onder meer in de kwaliteitscommissie van het Rugpijnnetwerk Amsterdam.

Jeroen Lemm

Jeroen Lemm

Fysiotherapeut

Jeroen is algemeen fysiotherapeut en heeft zich middels de McKenzie Therapie opleiding gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten.

Met zijn achtergrond als sportleraar (CIOS) en jaren werkervaring in de fitness wereld heeft hij veel affiniteit met sportrevalidatie.

Ook heeft Jeroen de afgelopen jaren de COPD beweeggroepen op Fitness Zuidas geleid.

Hij behandeld voornamelijk op locatie Fitness Zuidas.

Bouke Hepkema, MSc

Bouke Hepkema, MSc

Fysiotherapeut

Bouke Hepkema is fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Tijdens zijn studie bewegingswetenschappen heeft hij zich gespecialiseerd binnen de inspanningsfysiologie. Na deze studie heeft hij in Utrecht fysiotherapie gestudeerd.

Hij is allround fysiotherapeut en aangesloten bij het claudicationet, dit is een groep gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van vaatlijden. Daarnaast is hij werkzaam in het VUmc ziekenhuis binnen het orthopedie, traumatologie en vaatchirurgie team. Hierdoor heeft hij veel veel ervaring in post-operatieve en post- traumatische revalidatie.

Sanne Elstgeest

Sanne Elstgeest

Geriatriefysiotherapeut

Sanne is in 2007 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarna heeft ze zich gespecialiseerd tot geriatriefysiotherapeut. De afgelopen jaren heeft Sanne veel ervaring opgedaan in de geriatrische revalidatie. Denk daarbij oa. aan revalidatie na een beroerte, amputatie, een nieuwe knie of heup, fracturen of algehele malaise.

Sanne zit aangesloten bij longrevalidatienetwerk LoRNA en is daarmee de specialist binnen de praktijk voor de behandeling van mensen met COPD. Sanne is aangesloten aan CVA-netwerk Amsterdam en is zeer ervaren en bedreven in de behandeling van mensen met een CVA. Door een samenwerking met andere disciplines als huisartsen, thuiszorg, ergotherapie en logopedie kan er indien nodig multidisciplinair gekeken worden naar uw hulpvraag.

Naast de behandelingen op de praktijk (locatie Gelderlandplein en locatie Fitness Zuidas) komt Sanne voor behandeling aan huis indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen.

Lieneke Eeken

Lieneke Eeken

Fysiotherapeut

Lieneke Eeken is een gedreven fysiotherapeut met kennis en ervaring op het gebied van chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en CVA (beroerte). Als mensen niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan behandelt Lieneke ook aan huis. Lieneke heeft de opleiding ‘Ouderen in balans’ gevolgd en zal zich in de tweede helft van 2018 specialiseren in de ouderenzorg met de master Geriatrie Fysiotherapie.

Daarnaast houdt ze zich veel bezig met de behandeling van rugklachten. Dit gebeurt door het aanmeten van een persoonlijk trainingsprogramma. Het programma richt zich op een volledig en zo snel mogelijk herstel en het voorkomen van terugkerende klachten.

Naast haar werkzaamheden bij ons in de praktijk is Lieneke werkzaam in een geriatrisch revalidatiecentrum binnen de orthopedie en neurologie.

Mirte van Dijk

Mirte van Dijk

Podotherapeut

Mirte van Dijk, is specialist in het onderzoeken en behandelen van voetgerelateerde aandoeningen. Door een voettype en houdingsonderzoek kan goed ingeschat worden of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van die vervelende pijnklachten in uw lichaam.

Saskia Dorhout Mees

Saskia Dorhout Mees

Diëtist

Saskia Dorhout Mees is een zelfstandig gevestigd diëtist (Salu diëtist) en werkt op verschillende locaties, waaronder bij het Medisch Centrum Gelderlandplein.

Zij heeft zich daarnaast gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie voor diëtisten en positieve psychologie. Waarbij zij verder kijkt dan alleen de voeding en voor u een voeding- en leefstijladvies op maat maakt.

Bij de volgende aandoeningen kunt u bij de Saskia terecht voor een passend advies: Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk (hypertensie), maag- en darmklachten, ondergewicht, overgewicht (ook voor kinderen), slaapapneu, eetproblemen, vegetarische voeding, allergieën of intoleranties, zwangerschap en te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie).

Nanou Min

Nanou Min

Diëtist

Nanou Min is als diëtiste werkzaam voor diëtistenpraktijk Salu en is iedere woensdag en donderdag bij ons in de praktijk aanwezig.

Bij Nanou kunt u onder andere terecht voor een advies bij overgewicht, ondergewicht, sportvoeding, eetproblemen, allergieën, maag- en darmklachten, zwangerschap, Diabetes Mellitus, te hoog cholesterolgehalte of een verhoogde bloeddruk.

Odile Gerver

Odile Gerver

Balie mederwerkster

Odile is sinds 2015 administratief medewerkster van de praktijk. Ze is het gezicht achter de balie op locatie Medisch Centrum Gelderlandplein waar ze dagelijks aanwezig is van 09.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 14.30 uur.

Ze is verantwoordelijk voor de planning en de agenda, hiermee onmisbaar voor ons team en het aanspreekpunt voor al uw vragen!

Sophie Hartel

Sophie Hartel

Ergotherapeut
Isis Jonker

Isis Jonker

Ergotherapeut
Barbara Bruckwilder

Barbara Bruckwilder

Ergotherapeut