DIËTETIEK

Diëtetiek
Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan voeding van met name luxe producten. De schappen staan vol met calorierijke lekkernijen. Het is daarom niet zo gek dat we niet meer weten wat gezond of ongezond is. Voor de diëtist is het een uitdaging om het inzicht bij cliënten te vergroten en hen weer met een brede glimlach de deur uit te laten gaan. Hier helpt en coacht de diëtist dan ook graag bij. Diëtistenpraktijk Salu richt zich op alle leeftijdscategorieën. Multidisciplinair samenwerken is hier van belang, onder andere met de huisartsen, fysiotherapie en de thuiszorg. Hierdoor kan er effectief en snel worden gehandeld bij een medische klacht. Met motivatie en positieve energie kunnen vele doelen worden behaald. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat.

WAARVOOR KOMT U BIJ EEN DIËTIST?

Bij de volgende aandoeningen kunt u bij de diëtist terecht voor een passend advies: Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk (hypertensie), maag- en darmklachten, ondergewicht, overgewicht (ook voor kinderen), slaapapneu, eetproblemen, vegetarische voeding, allergieën of intoleranties, zwangerschap en te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie).

HUISBEZOEK

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, is het ook mogelijk dat de diëtist bij u thuis komt voor een huisbezoek. Hiervoor is een verwijzing van de (huis)arts nodig met daarop de indicatie vermeld waarom een huisbezoek gewenst is.

KOSTEN

U krijgt 3 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het zal wel eerst van uw eigen risico afgaan. U kunt voor een dieetadvies via de huisarts een verwijzing krijgen. Dit is echter niet meer verplicht.

Saskia Dorhout Mees

Diëtist:
Saskia Dorhout Mees

Wendien Kars

Diëtist:
Wendien Kars

Meer informatie over diëtetiek?