Scoliose behandeling met Schroth oefentherapie

Schroth therapie in nederland

De methode Schroth is de enige scoliose behandeling waarvan het effect wetenschappelijk is bewezen. De scoliose behandeling is doelgericht, specifiek en eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven. De therapie en houdingsadviezen worden individueel aangepast aan de persoonlijke situatie, zoals leeftijd, prognose, conditie, brace of operatie.

HOE WERKT SCHROTH SCOLIOSE THERAPIE?

De Schroth therapeut zal de patient nauwkeurig onderzoeken, en dit zal vaak tussen twee spiegels gebeuren. Hierdoor kan de patiënt zelf ook de houding observeren. Het is voor veel patienten bijzonder om de kromming door scoliose zo te kunnen zien, en te kunnen observeren hoe zij hun rug tijdens dagelijkse activiteiten gebruiken. Zo heeft iemand met scoliose altijd een voorkeur voor het bewegen “met de bocht mee”, waardoor ongemerkt en onbedoeld de verkromming wordt gestimuleerd. Wanneer je je hiervan bewust wordt kan je dit ook veranderen.

Het oefenprogramma wordt aan de individuele situatie toegepast. Het doel van de therapie is de verergering van de scoliose te voorkomen en deze het liefst te verminderen.

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Schroth is een geschikte behandeling voor zowel kinderen in de groei, als voor (volgroeide) tieners. Ook oudere (geopereerde) scoliose-patiënten, patiënten met een asymmetrische houding en/of pijn kunnen veel baat hebben bij deze aanpak.

DE ERVARING LEERT DAT MET DE SCHROTH BEHANDELING OPVALLEND GOEDE CORRECTIES MOGELIJK ZIJN!

Fysio-/manueeltherapeut::
Maarten Melief, MSc

Maarten Melief

Fysio-/manueeltherapeut::
Robert Vlek

Robert Vlek

Meer informatie over Schroth Oefentherapie?